Numele meu este Gabor Ioana Dănuța, sunt din Sângeorz-Băi din Transilvania și am 17 ani. Am crescut alături de muzică și pot spune că, pe la vârsta de 11 ani am început să cânt serios la pian. Ajutorul tatălui meu, muzician tradițional, a fost foarte de folos în incipitul cunoașterii muzicii. Crescând în preajma verișoarei mele Florina, am început să facem numeroase duete și ne-am exprimat împreună prin muzică, până în prezent. Oamenii din zonă sunt majoritatea axați pe muzică, lucru pe care îl apreciez și mă face să fiu mândră.

Pe viitor m-am gândit sa ma axez pe școală, mă interesează psihologia și istoria. Vreau să beneficiez de niște studii clare, precise, ca apoi să păstrez ca hobby muzica și istoria acesteia. Mai presus de toate sunt interesată de muzica din zilele noastre, modernă, cu ajutorul căreia sper că o sa reușesc să-mi ating anumite obiective (VREAU SĂ MĂ FAC DJ) ^.^ that’s all!

Cu o putere și un talent de neegalat, Vasile Soporan a trăit, cântat și dansat o viață întreagă în Frata.
"Eu dansez de aproximativ 3 ani, dar pot spune că știu să joc dintotdeauna. În familia mea jocul curge prin vene."
"Poate dacă aș fi locuit altundeva nu aș fi învățat să cânt la fluier, n-aș fi avut acest interes sporit pentru tradiție si pentru muzica tradițională, pentru că îmi închipui că o parte din chestia asta a fost că eu în sine n-am avut parte de ea când eram mic."

Comments are closed

© 2020 copyright crescutpemuzica