Click aici pentru un playlist cu melodii dragi mie.

Numele meu este Florinel Caraivan, locuiesc în Făurei, județul Brăila. Am vârsta de 15 ani și studiez acordeonul zilnic de la vârsta de 8 ani, avându-l ca profesor pe bunicul meu Ionel Caraivan. Sunt un băiat sociabil, cu bun simț și modest. Țin foarte mult la respect, de aceea îl acord fiecărei persoane care mă respectă și la rândul său. De obicei pun suflet în tot ceea ce fac și nu dau cu piciorul unei oportunități.

Abordez orice stil muzical, însă muzica lăutărească rămane în sufletul meu. Ca să fii muzicant și apreciat de public trebuie să cânți orice, nu doar un singur stil muzical. Îmi doresc pe viitor să avansez din ce în ce mai bine din punct de vedere muzical și totodată muzica să fie și o sursă de venit pentru mine.

Film realizat de Florinel Caraivan în iulie 2020.

Pentru mai multe videoclipuri cu mine și familia mea, click aici către canalul nostru de Youtube.

Uneori, predau și eu acordeonul la rândul meu copiilor mai mici. Am scris această scrisoare pentru cineva care îmi va deveni elev.

Dragul meu / draga mea,

astăzi o să avem prima lecție împreună, adică astăzi vei începe să înveți să cânți. Nu stiu cât la sută îți place această muzică – lăutaria și populara – dar pe parcursul lecțiilor cu mine ai să te îndrăgostești. Pentru început, am să îți arăt câteva game pentru a îți forma mâna, iar peste câteva lecții o să îți arăt și melodii. Bun, o să îți dau câteva sfaturi pentru viitor. Îți recomand să studiezi cât mai mult posibil, în timpul liber tot ce ți-am arătat. Poate uneori îți va fi greu să faci chestia asta, dar cu multă rabdare și muncă susținută vei reuși.

Cu o putere și un talent de neegalat, Vasile Soporan a trăit, cântat și dansat o viață întreagă în Frata.
"Eu dansez de aproximativ 3 ani, dar pot spune că știu să joc dintotdeauna. În familia mea jocul curge prin vene."
"Poate dacă aș fi locuit altundeva nu aș fi învățat să cânt la fluier, n-aș fi avut acest interes sporit pentru tradiție si pentru muzica tradițională, pentru că îmi închipui că o parte din chestia asta a fost că eu în sine n-am avut parte de ea când eram mic."

Comments are closed

© 2020 copyright crescutpemuzica