Mă numesc Preda Robert, am 16 ani, sunt din satul Zece Prăjini din Moldova și studiez la saxofon de 2 ani. Am luat dragostea pentru muzică de la bunicul meu Preda Dănuț. Genurile de muzică pe care le cânt și care îmi plac sunt cele din folclor și cele tradiționale satului în care am crescut. Melodiile pe care le învăț nu doar le aud, ci le și simt.

Am început să învăț muzică de la 10 ani, la orgă, după care am început să cânt la saxofon la vârsta de 14 ani, neîndrumându-mă nimeni  — doar eu și Bunul Dumnezeu mi-a ajutat 🙏❤️

În viitor îmi doresc să progresez și să-mi fac părinții mândri! Viitorul Fanfarei din Zece Prăjini aș zice că este unul foarte bun, mai ales dacă am avea pe cineva care să ne lanseze. Am avea nevoie de cineva care să ne ajute în ceea ce facem și să ne obțină spectacole în alte orașe și – de ce nu?! – și în alte țări, iar noi să păstrăm tradiția muzicală a satului. Luăm exemplu de la Fanfara Ciocârlia din sat de la noi, care are un manager prin care s-au făcut cunoscuți.

Cu o putere și un talent de neegalat, Vasile Soporan a trăit, cântat și dansat o viață întreagă în Frata.
"Eu dansez de aproximativ 3 ani, dar pot spune că știu să joc dintotdeauna. În familia mea jocul curge prin vene."
"Poate dacă aș fi locuit altundeva nu aș fi învățat să cânt la fluier, n-aș fi avut acest interes sporit pentru tradiție si pentru muzica tradițională, pentru că îmi închipui că o parte din chestia asta a fost că eu în sine n-am avut parte de ea când eram mic."

Comments are closed

© 2020 copyright crescutpemuzica