Salut, mă numesc Pîntiuc Ionuț-Nicolae, am 16 ani și sunt pasionat de muzică, iar trompeta este un lucru special pentru mine. Vreau sa duc tradiția mai departe și să îl fac pe profesorul meu Dănuț Lăcătuș, familia mea, cât și satul meu sa fie mandri de mine! ❤️🎺. Sunt mândru ca fac parte din zona Bucovinei, că dansez și cânt cu drag aceste melodii.

Suceava este un județ în nordul regiunii Moldova, estul Maramureșului și nord-estul Transilvaniei din România, situat la granița cu Ucraina, cea mai mare parte a sa fiind constituită din Sudul Bucovinei. Reședința județului este municipiul Suceava.

În această zonă muzica face parte din viața omului,deoarece oamenii de aici au mereu voie bună și ascultă sau cântă aceste melodii din suflet și cu mult drag. Muzica din Bucovina este valoroasă, cuprinzând hore, bătute, doine, ciobănaș, ruseasca sau sârbe. Nu cred că există persoană de aici care să nu știe a dansa pe aceste melodii.

Cu o putere și un talent de neegalat, Vasile Soporan a trăit, cântat și dansat o viață întreagă în Frata.
"Eu dansez de aproximativ 3 ani, dar pot spune că știu să joc dintotdeauna. În familia mea jocul curge prin vene."
"Poate dacă aș fi locuit altundeva nu aș fi învățat să cânt la fluier, n-aș fi avut acest interes sporit pentru tradiție si pentru muzica tradițională, pentru că îmi închipui că o parte din chestia asta a fost că eu în sine n-am avut parte de ea când eram mic."

Comments are closed

© 2020 copyright crescutpemuzica