Bună !! 🙂 Mă numesc Andreea și am 13 ani, fac canto de la vârsta de 5 ani și recent am început să învăț să cânt la pian. Locuiesc în Carei, județul Satu Mare și am mulți prieteni. Muzica e viața mea: chiar dacă pentru unele persoane e greu de crezut, acest lucru e adevărat.

Fotografie din arhiva personală.

Sincer, nu aș renunța la muzică pentru nimic în lume. Muzica este viitorul, trecutul și prezentul meu. Nu am un gen preferat, le ascult pe toate și sunt 100% convinsă că pot sa îmi fac un viitor cu muzica. De mică am am visat să ajung ca Ariana Grande, să îmi compun muzica singură, să am un serial doar al meu, să pot sa ating note înalte și să fiu genială în tot ceea ce fac. Nu mă dau bătută prea ușor pentru ca știu ce vreau și ce pot, știu că dacă eu cred că pot, atunci nimeni nu îmi poate spune altceva. Prin muncă și răbdare am ajuns unde sunt. 

Din punctul meu de vedere oricine poate cânta dacă își dorește destul de mult. Eu am învățat la început prin cântece pentru copii, iar de acolo am ajuns la cântece mai complexe. Profesorul meu, domnul Adrian Pașca, mi-a zis că pentru a cânta, mai întâi trebuie să învăț a doini.

Cei apropiați îmi spun mereu că visele se îndeplinesc. Sunt de aceeași părere, tocmai de aceea muncesc atât de mult ca să pot să ajung cine îmi doresc. Programul meu nu e unul foarte complicat… luni și miercuri am ore de dans și canto de la 12:00, iar când am timp învăț singură să cânt la pian. Mai am în plan să învăț să cânt și la chitară… dar asta după examenul de admitere la liceu… Mereu am încercat să combin muzica cu restul activităților mele. Ce simt când ascult muzică sau când cânt? Magie: muzica mă face fericită, mai ales când reușesc să ating notele înalte. Jumătate din zi sunt cu căștile în urechi ascultând muzică și fredonând (chiar și atunci când îmi fac temele… lucru care nu o încânta prea mult pe mama … 🤷‍♀️).

Cariera mea are o poveste lungă… asemenea gândurilor mele legate de muzică din această perioada… Auzisem acum ceva timp la desene: trecutul e istorie, viitorul e un mister, iar prezentul e un cadou… și va trebui sa profităm cât de mult putem de el… iar asta fac eu 🙂.

Andreea Abrudean vorbind despre cariera ei de până acum. Iulie 2020.
Cu o putere și un talent de neegalat, Vasile Soporan a trăit, cântat și dansat o viață întreagă în Frata.
"Eu dansez de aproximativ 3 ani, dar pot spune că știu să joc dintotdeauna. În familia mea jocul curge prin vene."
"Poate dacă aș fi locuit altundeva nu aș fi învățat să cânt la fluier, n-aș fi avut acest interes sporit pentru tradiție si pentru muzica tradițională, pentru că îmi închipui că o parte din chestia asta a fost că eu în sine n-am avut parte de ea când eram mic."

Comments are closed

© 2020 copyright crescutpemuzica